iklan2

Isnin, 10 Jun 2013

Satu belia, satu kemahiran..

Assalamualaikum..

Sedang leka meng'google' blog orang, tiba-tiba terjumpa blog ini.. macam menarik..

"Adakah anda mempunyai kemahiran ? kalau jawapannya ya ..anda seorang yang bijak, tetapi kalau jawapannya tidak ia akan merugikan kehidupan anda sendiri. Dahulu saya hanya lah seorang pekerja kilang sahaja, yang mana bila cukup bulan dapat gaji habis bayar hutang, bila tgk slip bank adalah tinggal beberapa ratus aje untuk belanja sebulan dengan isteri seorang serta anak 4 orang. Semua lelaki pulak tu...anak lelaki faham-faham saje lah bila makan. Kadang-kadang tu seronok tengok diaorang makan........ah....ahhh


Tapi dengan berkat kesabaran alhamdullilah saya boleh menarik nafas lega kerana, dalam keadaan susah nya hendak mencari wang untuk keperluan diri dan keluarga ,saya dapat menimba ilmu dan menjadikan ilmu ini menjadi pendapatan sampingan saya.Sekarang saya ada membuka kedai membaiki barangan elektrik dengan kemahiran saya yang ada.alhamdullilah semua berjalan lancar.

Di dalam website ini saya ingin mengajak saudara dan saudari pakcik-pakcik, abang-abang dan kesemua yang memerlukan kemahiran dan dalam kemahiran tu pulak kita boleh menjana pendapatan pula, saya rasa tak rugi kita belajar.Terutamanya yang masih menganggur, lepasan sekolah, lepasan graduan dan pesara. Kalau sudah ada kemahiran contoh barang elektrik yang boleh kita baiki, tak perlulah kita menghantar ke kedai - kedai untuk diperbaiki dan ini akan menambahkan kos keperluan kita.
Di sini anda akan diajar untuk menjana pendapatan anda sendiri, jangan kita menunggu dan menanti sahaja, sedangkan kita masih pada tahap macam ni aje..buatlah sesuatu untuk menambah pendapatan keluarga dan diri anda.

http://panduanmembaiki.webs.com/

Tiada ulasan :